În municipiul Suceava sunt ocupate toate locurile de vaccinare împotriva COVID-19 în această săptămână, iar cei care doresc se pot programa la celelalte centre din județ. Peste 5000 de suceveni s-au programat la vaccinare împotriva COVID-19 în prima săptămână a etapei a doua


Intră acum și în grupul de

Peste 4000 de suceveni s-au vaccinat până în prezent în județul Suceava împotriva COVID-19, iar alți peste 5000 sunt programați la vaccinare în următoarele șapte zile.

Directorul executiv al DSP Suceava, Dinu Sădean, a declarat, luni, că până în momentul de față în județul Suceava în prima etapă s-au vaccinat împotriva COVID-19 4.045 persoane din care 1.962 la Spitalul Județean Suceava, 668 la Spitalul Municipal Rădăuți, 466 la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, alte 290 la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, 252 la Spitalul Municipal Fălticeni, 232 la Spitalul Orășenesc Siret și 175 la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

El a arătat că pentru data de  18 ianuarie în  etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale s-au înscris 825 persoane în vederea vaccinării împotriva COVID-19.

„În judeţul Suceava pentru următoarele 7 de zile zile au fost programate  5.084 locuri de vaccinare.În municipiul Suceava gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele 7 zile. Cetăţenii din Suceava au posibilitatea să se programeze la vaccinare şi în centrele de vaccinare din judeţ unde mai sunt sloturi disponibile, la centrele de vaccinare Siret, Radauti,  Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni”, a explicat Sădean.

El a menționat că în judeţul Suceava, sunt deschise publicului pentru programare 6 centre de vaccinare, cu 7 cabinete şi o capacitate zilnică de vaccinare de 420 persoane cu prima doză şi cu rapel.

De asemenea, în Etapa a II-a sunt programaţi pentru vaccinarea anti COVID-19 şi cei 2.200 beneficiari din centrele de recuperare sau din centrele medico-sociale de pe raza judeţului Suceava. Acțiunea de vaccinare cu echipa mobilă începe luni în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică care are un efectiv de 390 beneficiari dintre care 277 și-au dat acordul pentru vaccinare.

„Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv”, a conchis Sădean.


Intră acum și în grupul de