Oamenii de afaceri din judet s-au plans lui Flutur (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii mediului de afaceri din judeţ i-au adus la cunoştinţă preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, numeroasele probleme cu care se confruntă. În urma întâlnirii avute cu aceştia, şeful deliberativului judeţean a decis să solicite prezenţa la Suceava a unor reprezentanţi ai ministerelor de Finanţe şi Economie care să dezbată aceste nemulţumiri cu oamenii de afaceri.

Potrivit lui Flutur, reprezentanţii mediului de afaceri sucevean s-au plâns de lipsă de finanţare şi de băncile care ocolesc firmele în ceea ce priveşte acordarea de credite, în special întreprinderile mici şi mijlocii, aceştia considerându-se izolaţi de băncile străine.

Totodată, oamenii de afaceri s-au arătat nemulţumiţi de cum sunt protejate în piaţă firmele serioase de firme care încheie contracte, iau marfă şi apoi dispar, iar firma intră în insolvenţă, proprietarii acestora înfiinţând alte firme, în timp ce păgubiţii rămân doar cu paguba.

Aceştia au spus că trebuie modificată legislaţia pentru a se stopa astfel de înşelăciuni arătând că emiterea de cecuri fără acoperire este infracţiune însă eliberarea de bilete la ordin fără acoperire nu. Reprezentanţii mediului de afaceri suceveni s-au mai plâns şi că la licitaţii apar firme contestatare de profesie şi au identificat că din afara judeţului vin firme în „trei divizii” specializate pe licitaţii, proiectare şi contestare.


Intră acum și în grupul de