Indicele de răcire în municipiul Suceava: – 29 de grade Celsius la ora 9:00


Intră acum și în grupul de

UPDATE-Indicele de răcire a coborât la -31 de grade

Indicele de răcire în municipiul Suceava se apropie de pragul de -32 care este considerată temperatură scăzută extremă.

La ora 10:00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, indicele de răcire a ajuns la -31 de grade în municipiul Suceava.

Indicele de răcire în municipiul Suceava era, vineri dimineața la ora 9:00, la Suceava de -29 de grade Celsius potrivit site-ului Administrației Naționale de Meteorologie.

La aceeași oră, la Rădăuți indicele de răcire era de -26 de grade Celsius, iar la Poiana Stampei de -16 grade Celsius.

Indicele de răcire reprezintă o măsură a temperaturii resimțite și depinde de temperatura aerului și de viteza vântului. Temperatura echivalată scăzută este temperatura exterioară a aerului corelată cu viteza vântului și exprimată printr-o mărime derivată, respectiv indicele de răcire. În acest context, temperaturi scăzute extreme sunt considerate temperaturile sub minus 20°C sau când indicele de răcire scade sub pragul valoric de minus 32

La aceeași oră, temperatura resimțită la Suceava era de -17 grade Celsius, la Rădăuți de -15 grade Celsius, iar la Poiana Stampei de -15 grade Celsius.

Temperatura măsurată a aerului era, vineri, la ora 9:00 de -12 grade Celsius la Suceava, de -13 grade Celsius la Rădăuți și de -14 grade Celsius la Poiana Stampei.

Reamintim că până luni, 15 februarie, ora 10:00 este în vigoare o atenționare cod galben de răcire accentuată în toate regiunile

Potrivit meteorologilor, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

ANM notează că vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

O altă avertizare cod galben de vânt puternic, ninsori temporar viscolite și polei este valabilă până vineri la ora 18:00.

Astfel, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.


Intră acum și în grupul de