Comuna Drăgoiești rămâne încă 14 zile în „scenariul galben”, în care intră și Poiana Stampei. Comunele Bălcăuți și Păltinoasa revin în „scenariul verde”


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, în data de 20 aprilie, într-o ședință online în care a analizat evoluția epidemiei cu noul coronavirus în localitățile din județ și a luat noi decizii prin Hotărârea nr. 111 din data de 20.04.2021

Astfel, comuna Drăgoiești va rămâne încă 14 zile în scenariul galben, având o rată de infectare de 1.90 la mie și 3 cazuri active de Covid-19. Totodată, în scenariul galben va intra, începând cu 22 aprilie, comuna Poiana Stampei. Rata de infectare din localitate a ajuns la 2.62 la mie cu 6 cazuri în evoluție.

Potrivit aceleiași decizii, comunele Bălcăuți și Păltinoasa au revenit în scenariul verde. Potrivit celor mai recente date ale Prefecturii Suceava, la Bălcăuți nu este înregistrat niciun caz de infectare, iar la Păltinoasa sunt 6 cazuri și o rată de infectare de 1.14 la mie.

Restricțiile caracteristice scenariului galben:

  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 22:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00-22:00.
  • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Intră acum și în grupul de