Primarul Ion Lungu spune că se vor găsi soluții pentru funcționalitatea zonei centrale unde se va construi un nou ansamblu rezidențial: Domnul Armenean va dezvolta un complex imobiliar de bună calitate, benefic sucevenilor și Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferință de presă, că este convins că se vor găsi soluții pentru ca zona unde se construiește un nou complex rezidențial să fie funcțională.

„Eu pot să spun că respectăm toți investitorii. Dacă luăm cu antecendent, domnul Armenean a dovedit că este un foarte bun om de afaceri. Sunt convins că face un lucru bun acolo. Știu că lucrează cu arhitecți străini”, a spus Lungu.

El a menționat că nu poate încă spune cum va fi realizat complexul respectiv pentru că deocamdată nu sunt documentele trimise la Primărie.

„Sunt convins că vom găsi soluții să facem zona funcțională. Domnul Armenean va dezvolta un complex imobiliar benefic sucevenilor, Sucevei și de bună calitate”, a spus primarul.

El a menționat că pe acest proiect nu a fost nicio discuție, nici măcar pentru studiu de oportunitate.

Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei apreciază că adaptarea prin relaționare la caracterul zonei și la vecinătățile directe poate fi o abordare mai plauzibilă în cazul PUZ-ului de pe strada Vasile Bumbac, fostul Gloria.

„Amploarea şi impactul proiectului impune ieşirea din scara maximizării eficienței financiare și aplecarea spre funcționarea ulterioară a zonei extinse”, a arătat arhitectul sucevean care a menționat că este vorba de  233 apartamente, ceea ce presupune minim 233 maşini și minim 6-700 persoane.

„Zona are şi clădiri de patrimoniu cu funcțiuni publice și locuirea în regim de H=P+4/5E, în plan mai protejat, retras, cu distanțe şi spații verzi generoase ce asigură calitate locuirii. Zona are şi o problemă de trafic. Străzile sunt foarte încărcate, mult prea înguste şi cu sens unic. Riscul este al supraglomerării dată fiind şi ieșirea spre parcarea subterană strangulată”, a explicat arhitectul sucevean.

El subliniat că dimensiunea construcției depăşeşte tot din jur, iar scara pare mult prea mare față de orice altă clădire fapt ce anulează valoarea acestora.

Primarul Sucevei sustine o conf de presa

Primarul Ion Lungu – a doua conf de presa din 2021

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 18 mai 2021

„Asigurarea unor spații verzi mai generoase şi adaptarea regimului de înălțime la H=P+6/7etaje, lărgirea profilelor stradale prin cedarea unor suprafețe de teren şi asigurarea unor trotuare corect dimensionate, poate fi un mod de integrare mai puțin invaziv”, a adăugat Atodiresei care spune că în discuție e zona extinsă.

„Nu poate fi exclus și compromisul înălțimii, dar este foarte riscant și impune atât reducerea numărului volumelor verticale cât şi a dimensiunilor generale, iar corespondentul imediat, clădirea Fiscului, nu este o abordare prea fericită! Dezvoltarea este singura opțiune, dar trebuie avut în vedere şi dacă zona suportă, dacă poate susține, dacă poate duce funcțional amploarea unor asemea investiții în spații destul de restrictive. Funcționarea ține şi de acordul fin dintre existent și nou”, a comentat Beniamin Atodiresei.


Intră acum și în grupul de