Baiat de 14 ani, mort dupa ce un stalp de beton a cazut peste masina in care se afla


Intră acum și în grupul de

Un băiat de 14 ani, pasager pe scaunul din faţă a unei maşini a decedat miercuri seară, după ce autoturismul s-a izbit într-un stâlp de beton, care a căzut peste vehicul. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, în jurul orei 22.20, pe DN 2E, în interiorul localităţii Vîrfu Dealului, I. Marius, de 20 ani, domiciliat în municipiul Rădăuţi, în timp ce conducea un autoturism, din cauza vitezei excesive neadaptată la condiţiile de drum în curbă la dreapta şi în rampă, precum şi a lipsei de experienţă în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei.

Maşina a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, părăsind apoi partea carosabilă şi a intrat în coliziune lateral dreapta cu stâlpul din beton al reţelei electrice.

În urma impactului, stâlpul reţelei electrice a fost rupt, căzând pe autoturism, iar firele reţelei telefonice, care traversau aerian partea carosabila şi care au pierdut din înălţime din cauza ruperii stâlpului, au fost agăţate de cupola cabinei unui autotractor cu semiremorcă condus regulamentar de B. Constantin, de 35 ani din comuna Sadova, rezultând avarierea uşoară a autotractorului.

Minorul C. D., în vârstă de 14 ani, din municipiul Rădăuţi, pasager pe scaunul din dreapta faţă a decedat, conducătorul autoturismului a fost grav rânit iar pasagerii P. Ioan, de 23 ani, din comuna Horodnic de Jos şi C. Costică, de 29 ani din comuna Frătăuţii Vechi, ambii pasageri în autoturism au scăpat cu răni mai uşoare. Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, din cauza stării de sănătate, însă i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Imediat după producerea accidentului la faţa locului a intervenit Detaşamentul de pompieri Suceava. Militarii au găsit un autoturism marca Renault Megane care, după ce a ieşit de pe partea carosabilă a lovit un stâlp de electricitate din beton. „În urma impactului, stâlpul s-a răsturnat peste autoturism, încarcerând trei din cei patru ocupanţi ai maşinii.

Pompierii au descarcerat victimele concomitent cu măsurile de siguranţă specifice luate în astfel de cazuri” precizează plt. maj. Alin Găleată din cadrul ISU „Bucovina” Suceava. Râniţilor li s-a acordat primul ajutor după care au fost transportaţi la spital de către ambulanţa SMURD şi colegii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, pentru investigaţii amănunţite.


Intră acum și în grupul de