Un nou atac al unui urs în zona Broșteni. Animalul ar fi omorât două oi


Intră acum și în grupul de

Un urs ar fi omorât doua oi în localitatea Lungeni din orașul Broșteni.

Situația a fost semnalată prin 112.

În zonă urmează să ajungă un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montani Broșteni, precizează IJJ Suceava.

Apelantul susține că ar fi același urs care a fost prins într-un laț săptămâna trecută.

Bărbatul care a făcut sesizarea avea 17 oi pe un islaz comunal și a constatat că are doar 15 și că o oaie a fost omorâtă, iar alta a fost luată de urs în pădure.

Jandarmeria Suceava a trasmis un set de reguli minime de respectat în situația în care vă întâlniți cu ursul

Prezența urșilor este semnalată din ce în ce mai des atât în zonele montane ale județului, cât și în apropierea gospodăriilor.

În acest sens, în cazul în care vă întâlniți cu ursul, vă adresăm următoarele recomandări:

•             Să nu îl hrăniți sau să vă apropiați de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Țineți cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă și dumneavoastră veți face la fel;

•             Faceți-vă semnalată prezența vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere și să vă poată evita. Atenție, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranță îl va atrage și de la 10 kilometri!

•             În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercați să păreți cât mai mari, prin ridicarea brațelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiți! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa și atunci va ataca.


Intră acum și în grupul de