Poliția Suceava: Peste 100 de polițiști în trafic și 11 aparate radar utilizate la această oră în cadrul unei ample acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutier pe fondul vitezei excesive


Intră acum și în grupul de

Viteza excesivă este, în continuare, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, iar prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul Suceava, neînregistrându-se persoane decedate sau rănit grav.

Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii organizează și pe perioada week-end-ului o acţiune cu efective sporite.

Astfel, peste 100 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică sunt la această oră în teren fiind utilizate toate autospecialele dotate cu aparate radar, dar și aparatele TruCam.

Modul de acțiune este predominant preventiv, însă polițiștii rutieri acționează și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, precum și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Sunt utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Astăzi, începând cu ora 14.00, în funcție de valorile de trafic și ceilalți factori de risc identificați, pe principalele drumuri naționale și europene din județ radarele vor fi dispuse și în cascadă pentru perioade de timp determinate și pe anumite segmente de drum.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave, atrage atenția Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de