Greenpeace anunță că asigură asistență juridică lui Tiberiu Boșutar și celor doi jurnaliști agresați: Cerem IGPR și inspectorului șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei


Intră acum și în grupul de

Greenpeace România a anunțat, joi seara, că regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna din județul Suceava.

„Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Boșutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, precizează Greenpeace România.

Potrivit sursei citate, câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei.

„Avocații Greenpeace au intrat deja în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență. Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, a mai transmis Greenpeace România.


Intră acum și în grupul de