Amenzi de 16.000 lei pentru o firmă din Vatra Moldoviței care a efectuat un transport repetat de lemne, deținea material lemnos fără documente și a comis nereguli la exploatare


Intră acum și în grupul de

O societate comercială din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței a fost sancționată cu amenzi în valoare totală de 16.000 lei după ce Poliția și Garda Forestieră Suceava au depistat mai multe nereguli la regimul silvic.

Firma a fost supusă mai multor controale în perioada 20-22 septembrie, atât în partida aprobată pentru a fi exploatată de către societatea comercială, cât și la depozitul acesteia.

Foto simbol

Verificările au arătat că, în data de 18 septembrie, firma a efectuat un transport multiplu de material lemnos, în baza aceluiași aviz. Drept urmare, această contravenție a fost sancționată cu o amendă de 4.000 lei, fiind confiscată fizic cantitatea de 9,44 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 1.633 lei.

Totodată, verificările în partida autorizată în vederea exploatării, situată în UP II Scorușu, echipa de control a constat că societatea a comis trei contravenții privind regulile de exploatare. În acest caz, au fost aplicate alte amenzi, în valoare de 6.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus aplicarea unui număr de 4 puncte de penalizare pe atestat de exploatare a societății.

Următorul control a avut loc la punctul de lucru al societății situat în comuna Vama, satul Prisaca Dornei. Și aici au fost depistate nereguli: firma deținea în depozitul societății cantitatea de 9,26 mc lemn rotund rășinoase fără avize de însoțire. Astfel, au mai fost aplicate amenzi de 6.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 9,29 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 1.608 lei.


Intră acum și în grupul de