Cei mai mulți boboci ai USV din acest an provin din Republica Moldova, Ucraina și Siria. Rectorul USV, Valentin Popa, spune că internaționalizarea USV se vede prin creșterea de zece ori a numărului de studenți din țări non-UE


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. dr. ing. Valentin Popa, a declarat, vineri, la deschiderea anului universitar 2021-2022 reputația USV ,a absolvenților, dar și internaționalizarea universității au dat roade astfel că numărul studenților universității sucevene este constant peste 10.000 în ciuda faptului că numărul absolvenților de liceu este de la an la an mai mic.

El i-a felicitat pe cei 4.046 de noi studenți ai USV.

„Ne bucurăm că în ultimii ani deși numărul absolvenților de liceu continuă să scadă, numărul absolvenților universității sucevene crește constant și trece, din ce în ce mai mult, peste 10.000”, a spus rectorul USV.

El consideră că acest lucru se  datorează reputației USV , absolvenților, dar și internaționalizării universității noastre.

Potrivit lui Popa, acest an universitar începe la USV cu patru noi programe de licență respectiv drept european și internațional, tehnică dentară, robotică și biologie.

USV da start unui nou an universitar

USV- deschiderea anului universitar 2021-2022

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 30 septembrie 2021

„Avem un număr record de 545 de boboci care au domiciliul în afara granițelor României și care provin din 27 de țări. Pe podium sunt din Republica Moldova, Ucraina și, neașteptat sau poate așteptat, pe locul trei Siria”, a spus Popa.

Rectorul USV a remarcat că studenții non-UE au explodat în universitatea suceveană.

„Practic, numărul lor este de zece ori mai mare față de câți aveam în ultimii ani”, a spus Popa care a menționat că 53 de studenți au venit pe cont propriu și plătesc taxă în valută între 2200 și 2800 euro/an, dar că sunt și studenți din străinătate bursieri ai statului român.

„Recunoașterea internațională a USV, rezultatele științifice, proiectele internaționale au dat roade.Doar anul trecut USV a susținut cu peste un milion de lei publicarea de articole științifice în cele mai prestigioase reviste din lume”, a menționat Valentin Popa.

Totodată el a arătat că numai prin asemenea rezultate USV se va putea menține în între primele 10 universități ale României și în anul viitor.

Acest an universitar începe la USV cu a 11-a facultate, fiind și botezul oficial al Facultății de Medicină și Științe Biologice, proiect la care se lucrează de zece ani.


Intră acum și în grupul de