Primăria Suceava a început demersurile pentru înființarea unui parc foto-voltaic pe terenul Termica. Ion Lungu: Este un proiect al viitorului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că au fost începute demersurile pentru înființarea unui parc foto-voltaic pe terenul Termica și a apreciat că este un proiect al viitorului.

„Problema energiei în viitor este foarte stringentă”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că municipalitatea suceveană vrea să înființeze, cu finanțare din Programul Național de Redresare și Reziliență un parc foto-voltaic în zona Termica, la groapa de zgură, pe o suprafață de peste 30 de hectare.

„Este perfect pretabil să facem un parc de panouri foto-voltaice acolo”, a spus Ion Lungu.

El a precizat că s-a scos deja la licitație elaborarea documentației pentru o sumă de 0,13 milioane de lei care include elaborare studii de teren, studiu de fezabilitate, documentație pentru obținerea de avize și acorduri, elaborarea cererii de finanțare și a anexelor solicitate și elaborarea proiectului tehnic cu detalii de execuție, iar soluția tehnică va trebui să includă și opțiunile tehnice pentru branșamente la rețele tehnico-edilitare- apă, canalizare și energie electrică.

„Avantajul pe care îl oferă locația față de un câmp liber este că sunt în apropiere utilitățile”, a explicat Ion Lungu.

El spune că existența utilităților ajută foarte mult pentru că în câmp deschis costurile pentru toate aceste utilități sunt foarte mari.

„Este un proiect al viitorului acest parc foto-voltaic. Eu zic că avem toate speranțele să-l implementăm și lucrăm la documentație”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de