Fenomenele meteo au creat pagube de 6 milioane de lei la retelele electrice din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

În Moldova, E.ON Moldova Distribuţie s-a confruntat în lunile iunie şi iulie a.c. cu o perioadă deosebit de dificilă cauzată de fenomenele meteorologice extreme. Rafalele puternice de vânt, precipitaţiile abundente, inundaţiile şi alunecările de teren au provocat pagube ce se ridică la aproximativ 9,3 milioane de lei. Au fost afectaţi în total circa 250 de km din reţeaua de distribuţie a energiei electrice din 279 de localităţi din judeţele Suceava, Bacău, Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Vaslui, informează Departamentul de Relaţii Publice şi Comunicare E.ON România.

Potrivit acestuia, cele mai mari pagube produse la sistemul de distribuţie a energiei electrice au fost înregistrate în judeţul Suceava, unde pentru înlocuirea sau remedierea instalaţiilor distruse sau afectate şi asigurarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor în condiţii optime sunt necesare aproximativ 6 milioane de lei.

„În toată această perioadă, echipele E.ON Moldova Distribuţie au depus eforturi să intervină în condiţii dificile pentru reluarea alimentării consumatorilor. Transportul materialelor şi a specialiştilor a fost îngreunat de lipsa sau distrugerea căilor de acces, de prezenţa apei sau a aluviunilor în dreptul reţelelor de distribuţie a energiei electrice ce au fost distruse sau afectate.

Chiar şi în aceste condiţii, au fost efectuate lucrări de reparaţii de maximă urgenţă în valoare de aproximativ 400 de mii de lei, lucrări ce au permis reluarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor afectaţi de intemperii”, precizează Departamentul de Relaţii Publice şi Comunicare E.ON România.

Societatea anunţă că a demarat deja un program de investiţii prioritare în reţelele de energie electrică din zonele afectate, ce vizează asigurarea funcţionării optime a sistemului de distribuţie a energiei electrice. Acest program de investiţii se va derula până la sfârşitul acestui an şi va fi ajustat în funcţie de gradul de uzură a reţelelor de energie electrică.


Intră acum și în grupul de