Arhiepiscopul Calinic reiterează că nu se percep taxe pentru înmormântare, cununie sau botez: Pot fi contribuții benevole, care trebuie să fie moderate, și pentru care se taie chitanțe


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a reiterat într-un răspuns pentru un enoriaș că nu se percep taxe pentru înmormântare, botez sau cununie.

Enoriașul l-a întrebat pe înaltul ierarh dacă există taxe pentru înmormântare, cununie, botez pentru că, din câte știe, acea cotizație care se dă peste an la biserică este considerată ca fiind cheltuiala respectivului în calitate de creștin.

„Dacă răspunsul este nu, atunci luați măsuri, căci se întâmplă mai în toate bisericile și se știe treaba aceasta. Dacă răspunsul este da, atunci nu ar trebui. În calitate de preot, ai un salariu care include toate cele bisericești”, a arătat petentul.

În răspuns, IPS Calinic a spus că nu se percep asemenea taxe și că pot fi doar contribuții voluntare.

„Nu există taxe stabilite de Consiliul Parohial pentru serviciile enumerate de dumneavoastră, ci pentru astfel de servicii sunt așa numitele contribuții benevole, care trebuie să fie moderate, și pentru care se taie chitanțe. Banii chitanțați sunt folosiți pentru salariile angajaților acelei parohii, care sunt plătiți din fonduri proprii, sau pentru diferite activități sociale, culturale, educaționale sau edilitare”, a explicat înaltul ierarh.


Intră acum și în grupul de