Doi profesori suceveni, Adina Maria Popa din Preutești și Romeo Bolohan din Dumbrăveni, câștigători ai titlului Profesorul Anului din mediul rural-2022


Intră acum și în grupul de

Două din cele cinci categorii de premiere în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural au fost câștigate de cadre didactice sucevene.

La cele cinci categorii, Prevenirea abandonului școlar, Dezvoltarea literației, Dezvoltarea abilităților socio-emoționale, Dezvoltarea leadership-ului la elevi și  Implicare în comunitate din cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, desfășurată la Palatul Culturii din Iași au câștigat cadre didactice care  predau în școli rurale din județele Cluj, Suceava și Iași.

Evenimentul a fost organizat de Teach for Romania.

Din cele cinci categorii, două au fost câștigate de suceveni.

Astfel, la categoria Dezvoltarea literației, locul I, a fost obținut de Adina Maria Popa , învățător la Școala Gimnazială Basarabi din comuna Preutești din județul Suceava.

Ea a spus că s-a mutat de zece ani în mediul rural și că încă se întreabă cât timp va mai fi învățământul rural „Cenușăreasa” educației sau când se termină războiul dintre cadrele didactice din cancelarii.

„Nu mă miră războiul de lângă noi când în cancelarii nu poate fi pace”, a spus Popa.

Ea a mai arătat că de zece ani s-a mutat la țară și se întreabă dacă a făcut bine, dacă a meritat și că se pare că a fost un lucru bun.

Categoria Dezvoltarea abilităților socio-emoționale a fost câștigată de Romeo Bolohan, profesor la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, județul Suceava.

El a spus că dedică premiul elevilor săi pe care i-a avut și pe care îi va avea.

Bolohan a recunoscut că a fost foarte emoționat pentru că nu s-a gândit că va fi el câștigător.

„Știm că un profesor pasionat schimbă vieți, schimbă traiectorii și le oferă copiilor șansa la un viitor mai bun prin educație. Misiunea pe care ne-am asumat-o este de a-i descoperi pe acei lideri care pot transforma educația la nivel sistemic, de a aduce alături oameni cu experiențe diverse, ghidați de aceleași valori și principii pentru a ne activa leadershipul colectiv, atât de necesar în educație și în aceste vremuri tulburi. Iar prin Gala Profesorul Anului din mediul rural ne-am dorit să îi aducem în față pe acei dascăli care reușesc să rămână prezenți și ghidați de misiunea lor. Avem nevoie de modele, avem nevoie să arătăm că se poate, avem nevoie să privim cu speranță și optimism viitorul educației din România”, a declarat Iulia Pielmuș, Director Executiv al Teach for Romania, organizatorul Galei Profesorul Anului din mediul rural 2022.


Intră acum și în grupul de