Curtea de Apel Suceava dispune menținerea în arest preventiv a fostului vicepreședinte al CJ Suceava Cristinel Crețu


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a decis, luni, să admită contestația formulată de DNA Suceava față de decizia Tribunalului Suceava din 29 iunie care a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

„Desfiinţează în parte Încheierea din 29.06.2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Suceava – Secţia penală în dosarul nr. 1762/86/2022/a1.3, şi, în rejudecare, dispune: Înlătură din Încheierea contestată dispoziţia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o durată de 30 de zile faţă de inculpatul Creţu Silviu Cristinel, dispoziţiile privind respectarea de către acesta a obligaţiilor prev. de art. 221 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu şi dispoziţia de punere în libertate a inculpatului. În baza art. 205 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de DNA – Serviciul Teritorial Suceava împotriva Încheierii din 29.06.2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Suceava – Secţia penală în dosarul nr. 1762/86/2022/a1.3. Desfiinţează în parte Încheierea din 29.06.2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Suceava – Secţia penală în dosarul nr. 1762/86/2022/a1.3, şi, în rejudecare, dispune: Înlătură din Încheierea contestată dispoziţia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o durată de 30 de zile faţă de inculpatul Creţu Silviu Cristinel, dispoziţiile privind respectarea de către acesta a obligaţiilor prev. de art. 221 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu şi dispoziţia de punere în libertate a inculpatului. Respinge cererea inculpatului Creţu Silviu Cristinel de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate care nu sunt contrare prezentei încheieri. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat la instanţa de control judiciar rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată, azi 04.07.2022, prin punerea minutei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.405 alin.2 Cod procedură penală rap. la art. 405 alin.1 teza finală Cod procedură penală”, se arată în minuta instanței.

Este pentru a doua oară când Curtea de Apel Suceava respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu care a fost dispusă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava.

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu, aflat în stare de arest preventiv, a fost dus de urgență în 25 iunie la Spitalul Județean de Urgență Suceava cu suspiciune de infarct miocardic.

Avocatul acestuia, Mihai Ștefănoaia, a declarat pentru News Bucovina că Cristinel Crețu a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în regim de urgență, pe secția cardiologie, fiind suspect că ar fi suferit un infarct miocardic.

Potrivit acestuia, problemele de sănătate ale lui Cristinel Crețu au debutat  la începutul lunii mai, când se afla în arest preventiv la Alba-Iulia. Prezentându-se la medicul ORL a primit tratament pentru candidoză bucală, tratament care, din păcate, nu și-a făcut efectul, iar starea de sănătate s-a agravat. Prezența agresivă a candidozei, care s-a extins și în zona gâtului nu i-a dat posibilitatea de a se alimenta, contribuind astfel la degradarea stării de sănătate.

Ulterior, în urma analizelor medicale efectuate la Suceava s-a depistat o creștere alarmantă a unor valori care indică prezența unei infecții puternice în organism.

În toată această perioadă starea de sănătate a lui Crețu s-a agravat, analizele medicale indicând o deteriorare tot mai gravă a organismului și un risc crescut de boli cardiovasculare.

Interpretarea acestuia evidențiază prezența unei boli cardiace ischemice, prezența unei tahiaritmii atriale, medicul recomandând efectuarea, în regim de urgență, a unei coronarografii, existand un risc major de infarct miocardic.

„Vreau să evidențiez faptul că anterior perioadei de arest preventiv starea de sănătate a dlui Crețu era una bună, acest fapt fiind evidențiat și de investigațiile cardiologice de rutină efectuate în luna ianuarie 2022, care indică faptul că toate valorile cardiace sunt normale. Este evident că degradarea accentuată a sănătății dlui Crețu se datorează exclusiv perioadei de arest preventiv, a faptului că nu are posibilitatea efectuării tuturor investigațiilor medicale care sunt necesare și a stresului suferit.

Menționez faptul că documentele medicale care atestă cele prezentate au fost înaintate atât Tribunalului Suceava, cât și Curții de Apel Suceava”, a explicat avocatul Mihai Ștefănoaia.

El a mai spus că degradarea stării de sănătate a lui Crețu a culminat cu faptul că în seara zilei de 23 iunie când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Avocatul a subliniat că anterior perioadei de arest preventiv starea de sănătate a lui Crețu era una normală, bună, în prezent fiind una gravă, deteriorându-se cu fiecare zi care trece.

Cristinel Crețu a fost arestat de la începutul lunii aprilie și a fost trimis în judecată de DNA Cluj pentru luare de mită și trafic de influență.


Intră acum și în grupul de