Peste 500 de testări etilotest și drugtest și peste 400 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unei ample acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise


Intră acum și în grupul de

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise, în perioada 29 – 31.07.2022 polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel județean, fiind implicați peste 100 de polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în cadrul acțiunilor au fost aplicate 403 sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier, în valoare totală de 226.520 lei.

Totodată, au fost suspendate 77 de permise de conducere, majoritatea pentru depășirea regimului legal de viteză, dar și pentru consum de alcool la volan.

De asemenea, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat în cadrul acțiunii și 11 infracțiuni la regimul rutier, majoritatea privind fapte de conducere a vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

Echipajele de poliție rutieră cu autospeciale inscripționate și neinscripționate au fost prezente în aceste zone și au fost realizate 561 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii suceveni vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!


Intră acum și în grupul de