Un piroman a dat foc la doua gospodarii din Gramesti


Intră acum și în grupul de

Incendierile intenţionate au devenit tot mai frecvente în judeţul Suceava, de la autoturisme, uşi, preşuri de la uşi, la grajduri şi case. Un asemenea eveniment s-a înregistrat şi joi seară, când Garda de intervenţie Siret a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la două gospodării, aparţinând lui Haralambie H. şi, respectiv, lui Alexandru M., din comuna Grămeşti. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 22.35, iar la sosirea militarilor, ardeau adăposturile de animale şi depozitele de furaje ale celor doi proprietari, existând posibilitatea de propagare la restul anexelor şi la casele de locuit.

Incendiul a fost stins complet la ora 03.55, dar de la primul proprietar au ars acoperişul adăpostului de animale şi al depozitului de furaje, pe o suprafaţă de 80 mp, circa 3 tone de fân, 3 mc cherestea şi 2 mc lemne de foc, degradându-se planşeul construcţiilor (pe o suprafaţă de 30 mp) şi aproximativ o tonă de fân.

Celui de-al doilea proprietar, i-au ars acoperişul adăpostului de animale şi al depozitului de furaje, pe o suprafaţă de 90 mp, 2 mc cherestea, 4 mc lemne de foc şi 3 tone de fân, degradându-se planşeul construcţiilor, pe o suprafaţă de 25 mp, o tonă de cereale şi circa 2 mc lemne de foc.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că focul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Pompierii au salvat din calea flăcărilor locuinţele şi restul anexelor din gospodăriile celor doi proprietari.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de