Flutur: „2011 trebuie sa devina anul investitiilor private pentru judetul Suceava” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Strategia mea este să plecăm noi după investitori şi nu să-i aşteptăm la birou cu pliante”, a declarat, vineri, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care susţine necesitatea atragerii de investiţii private în judeţ în diverse domenii, arătând că în ceea ce priveşte investiţiile publice acestea se vor situa, la anul, între 700 şi un miliard de euro.

Potrivit şefului deliberativului judeţean, pentru judeţul Suceava, anul 2011 trebuie să devină anul investiţiilor private. „Nu stăm bine la investiţii private”, a spus Flutur, care a arătat că începe demersuri pentru atragerea de investitori din China pentru lucrări de infrastructură rutieră, lucrări de îndiguire a râurilor şi industria alimentară, dar şi din Austria şi Germania.

El a adăugat că fiecare primar din judeţ urmează să facă o analiză a potenţialului investiţiilor private din localitatea pe care o administrează pentru a fi prezentate potenţialilor investitori, menţionând că, în prezent, se află în tratative deschiderea unei fabrici de maşini de teren multifuncţionale la Gura Humorului. „Nu putem trăi cu asfalt, canalizare şi săli de sport”, a spus preşedintele CJ Suceava, subliniind necesitatea atragerii de investiţii în industrie, în special cea alimentară, dar şi în servicii.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a mai arătat că este nevoie de o autostradă nord-sud sau de investiţii urgente de îndiguire, iar fondurile de la buget sunt reduse şi nu permit astfel de investiţii. „Nu pot aştepta să-mi dea ministerul bani pentru diguri. Este bătălia cu timpul pe care trebuie să o câştigăm. Nu putem aştepta o nouă inundaţie şi apoi să solicităm bani de la buget pentru refacerea caselor şi infrastructurii distruse”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că legea parteneriatului public-privat este o şansă pentru atragerea investiţiilor private şi dezvoltarea economică a zonei, menţionând că şi Guvernul va trebui să ia în calcul să creeze mai multă stabilitate fiscală, iar autorităţile locale vor avea grijă să creeze un mediu prietenos pentru investiţii.


Intră acum și în grupul de