Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Orășenesc Gura Humorului va fi dezvoltat prin PNRR


Intră acum și în grupul de

Spitalul Orășenesc Gura Humorului, care a depus cerere de finanțare pentru dezvoltarea unității de asistență medicală ambulatorie, se află printre cele 55 de obiective de investiții aprobate de Ministerul Sănătății prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

După finalizarea evaluării celor 152 de dosare depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare și dotare a ambulatoriilor de specialitate din România, Ministerul Sănătății a publicat lista celor 55 de unități sanitare care vor primi finanțare prin PNRR, selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut.

Spitalul Orășenesc Gura Humorului se află printre cele 55 de unități sanitare selectate de MS, proiectul acestuia a fost evaluat cu 83 de puncte, solicitând un buget de 8.612177,87 lei fără TVA prin PNRR, iar suma de 956908,65 lei fără TVA să fie asigurată prin cofinanțare.

Ministerul Sănătății a anunțat în cursul săptămânii trecute că în perioada imediat următoare se vor semna contractele de finanțare cu beneficiarii, iar din primăvara acestui an să înceapă lucrările de execuție.

“Banii europeni nerambursabili vor fi utilizați pentru înființarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță a ambulatoriilor de specialitate”, a precizat MS.

Managerul Spitalului orășenesc Gura Humorului, jurist Cornel Vieru, a declarat pentru NewsBucovina că în cadrul proiectului aprobat pentru finanțare prin PNRR va fi achiziționată aparatură medicală performantă pentru diagnosticare în cabinetele medicale din ambulatoriul spitalului humorean.

„Proiectul reprezintă un plus pentru spitalul nostru, dar și pentru pacienții noștri”, a spus Vieru.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila  a declarat săptămâna trecută că, potrivit indicatorilor PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii.

“ În urma consultării cu reprezentanții Comisiei Europene, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății a publicat și lista  obiectivelor de investiții de rezervă  pentru alte 87 de unități de asistență medicală ambulatorie, care au depus cereri de finanțare prin PNRR, în ordinea punctajelor obținute în urma evaluării efectuate.

Pe această lista figurează și SJU Suceava, care a depus cerere de finanțare prin PNRR, pentru dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului unității spitalicești.


Intră acum și în grupul de