Ministrul Transporturilor dă asigurări deputatului Ioan Bălan că vor fi făcute lucrări de lărgire a drumurilor naționale spre vămile Siret și Vicovu de Sus afectate de traficul greu


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a răspuns deputatului PNL de Suceava Ioan Bălan privind investițiile care vor fi făcute de minister în ceea ce privește traficul greu la frontiera cu Ucraina.

În răspuns, ministrul Transporturilor arată că în PTF Vicovu de Sus se vor amenaja benzi noi de circulație, pe ambele sensuri circulație, iar pentru controlul  specific  C.N.A.l.R . –  S.A. vor  fi achizitionate și  montate containere,  pentru desfășurarea activității de control și sisteme de cântărire a vehiculelor de  transport  marfăr pentru care vor fi executate platforme de beton.

Totodată, pe drumul DN 2 E vor fi executate lucrări de lărgire a părții carosabile, de consolidare a structurii rutiere existente și de implementare a măsurilor de siguranță, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 30.4 milioane de lei fără TVA.

Ministrul mai arată că în PTF Siret vor fi realizate lucrările de amenajare a accesului pe patru benzi, pe sensul de ieșire din România și de amenajare a unei platforme pentru staționarea vehiculelor de transport marfă.

Pentru controlul specific C.N.A.l.R. – S.A. , pe sensul de intrare în România, vor fi realizate lucrările de racordare a terminalelor existente.

Pe drumul DN 2 se propune modernizarea tronsonului din apropierea P.T.F. Siret prin îmbunătățirea capacității portante a structurii rutiere existente și a elementelor geometrice existente ale drumului (unde este posibil)  și implementarea  măsurilor  de siguranță, valoarea estimată a lucrărilor ce vor fi executate fiind de 105 milioane de lei fără TVA.

„La nivelul C.N.A.l.R. -S.A . se are în vedere obținerea finanțării pentru lucrările de mentenanță a drumurilor afectate de intensificarea traficului de mărfuri”, a mai precizat Sorin Grindeanu.


Intră acum și în grupul de