Pentru promovare turistică, Primăria Suceava contribuie cu 200.000 de lei la organizarea Galei Colosseum de kick-boxing la Suceava, anunță Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat că municipalitatea suceveană va contribui cu 200.000 de lei pentru organizarea Galei Colosseum la Suceava

„Primăria Municipiului Suceava face tot ce este posibil să fie partener să creem cât mai multe evenimente în orașul nostru. În strategia de turism, pe lângă obiectivele pe care vrem să le realizăm, foarte important este să avem și evenimente.  Avem o solicitare din partea celor de la Gala Colosseum pentru  kick-boxing. Evenimentul a fost anunțat cu Muzeul Bucovinei, foarte bine, dar este un eveniment de referință și pentru orașul nostru. Ca atare, Primăria Municipiului Suceava va veni cu o finanțare de 200.000 de lei în acest proiect”, a spus primarul.

El a arătat că organizatorii i-au spus că prin această gală Colosseum sunt foarte multe posibilități și modalități de promovare a orașului, de la transmisia de pe Digi Sport cât și în peste 80 de țări de pe patru continente.

Gala Colosseum ar urma să se desfășoare în data de  30 iunie în șanțul Cetății de Scaun a Sucevei, iar intrarea luptătorilor de kick-boxing în ring se va face pe muzica Filarmonicii din Botoșani.

Finanțarea Galei Colosseum de kick-boxing pentru promovarea turistică a Sucevei pare să fie similară cu situația Galei Bute unde s-au alocat fonduri pentru promovarea turistică a României, iar ministrul de atunci care a asigurat finanțarea, Elena Udrea și organizatorul, Rudel Obreja, au fost condamnați definitiv la 6 ani și respectiv 5 ani de închisoare.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că pe 24 iunie 2011 a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi firma deținută de Rudel Obreja care avea drept scop prestarea unor servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box.

„Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului”, au apreciat procurorii anticorupție.


Intră acum și în grupul de