Bucovina, desemnată destinație turistică a anului 2023 de FIJET și premiată la Târgul de Turism al României. Gheorghe Flutur: S-a avut în vedere originalitatea inițiativelor și a investițiilor în mod special la turismul tradițional


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la deschiderea Târgului de Turism al României împreună cu ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, unde Bucovina a fost desemnată destinație a anului 2023.

„Am avut onoarea să primesc de la FIJET un premiu care a avut un juriu a stabilit ordinea primelor zece destinații turistice din România. Bucovina rămâne în continuare pe podium pe un onorant loc doi, urmată de Delta Dunării, după ce membrii juriului au decis ca în acest an să promoveze și destinații noi, pe primul loc fiind plasată destinația turistică Fundata”, a spus Flutur.

El a menționat că FIJET a acordat Mărul de Aur mănăstirilor UNESCO și Trofeu de Excelență pentru CJ Suceava în 2011 când reprezentanți ai acestei federații au avut o vizită în Bucovina pe care nu o vor uita.

„Au avut în vedere pentru Bucovina originalitatea inițiativelor și a investițiilor în mod special la turismul tradițional, turismul religios și la investițiile curajoase în infrastructura turistică menționând în mod expres proiect de aproape 200 de km de piste de bicicletă în zona montană care se suprapune în mare parte cu Via Transilvanica”, a menționat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că în cuvântul de mulțumire a vorbit de investițiile noi în turism, proiecte europene pentru sate tradiționale precum Ciocănești, Brodina sau Straja, gastronomie tradițională cu produse bucovinene de la Câmpulung Moldovenesc și Ținutul Huțulilor la Fundu Moldovei, dar și ruta bisericilor din lemn cu 29 de obiective din care cinci sunt finanțate cu fonduri europene.

Președintele Flutur a remarcat că anul trecut, chiar într-un an în care războiul e la graniță, zona a fost vizitată de o jumătate de milion de turiști, ceea ce dovedește că Bucovina este atractivă.

El a precizat că în zonă sunt peste 1000 de unități de primire și circa 20.000 de paturi în unitățile de cazare și că se pregătesc noi proiecte.

„Pregătim proiecte noi precum cele de pe Rarău, „Ai verde în Bucovina”, sau „Drumul lui Nechifor Lipan” care este în modernizare, „Nunta Tradițională în Bucovina”-ofertă turistică la pensiuni  care sunt lucruri ce prezintă interes pentru turiști pentru că au un caracter de noutate cu o patină tradițională foarte puternică”, a menționat Gheorghe Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a spus că autoritățile județene așteaptă aprobarea OMD Bucovina ca să poată încuraja asocierea stațiunilor turistice și să acționeze mai articulat, mai coerent pentru turiști.


Intră acum și în grupul de