Suceava, „urgenta de grad 1” pentru alocarea de fonduri pentru prevenirea inundatiilor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat, vineri, că a solicitat premierului Emil Boc şi ministrului Mediului, Laszlo Borbely, ca judeţul Suceava să fie considerat „urgenţă de grad 1” pentru alocarea de fonduri pe POS Mediu, axa 5, prevenirea inundaţiilor.

„Dacă nu se alocă urgent astfel de fonduri, bugetul de stat va scoate bani să construiască sate întregi”, a spus Flutur, care a explicat că autorităţile sucevene doresc să finalizeze regularizarea unor bazine întregi cum e Suceviţa, Putna, Remezău, Solca-Clit, Suha, sau Izvorul Alb din Câmpulung Moldovenesc, cursuri de apă care deşi sunt mici au provocat distrugeri majore de case şi drumuri şi că pe aceste pâraie trebuie făcute integral diguri.

Totodată, şeful executivului judeţean şi-a exprimat încrederea că această necesitate va fi înţeleasă şi de Comisia Europeană astfel încât să fie alocate fonduri cu prioritate.

Flutur a mai precizat că 49 de localităţi sucevene au cerut fonduri Companiei Naţionale Apele Române pentru regularizarea pâraielor şi torenţilor care au creat pagube mari la inundaţiile din 2008 sau 2010.


Intră acum și în grupul de