CJ Suceava alocă 3,5 milioane de lei pentru Centrul Eparhial și Birouri „Mitropolit Silvestru” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va aloca Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților suma de 3,5 milioane de lei pentru proiectul Centru Eparhial și Birouri „Mitropolit Silvestru”, proiect care costă 40 de milioane de lei.

În referatul de aprobare a proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii CJ Suceava în ședința de joi se arată că prin Dispozitia Președintelui Consiliului Județean  Suceava au fost desemnați membrii comisiei de selectie și evaluare a cererilor de finanțare pentru acordarea sprijinului financiar, în baza OG 82/2001, pentru unitățile de cult, comisie care a analizat documentația privind cererea de finanțare depusă de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, pentru continuarea lucrărilor de construire cuprinse în Proiectul: Centru Eparhial și Birouri „Mitropolit Silvestru” – Corp C, inclusiv vizionarea în teren a obiectivului de finanțat.

Astfel, comisia a constatat că lucrările prevăzute în devizul de lucrări corespund cu realitatea din teren.

În raportul serviciului de specialitate se menționează că valoarea devizului pentru lucrările care sunt cuprinse în cererea de finanțare este de 39.791.486,42 lei și reprezintă restul de executat la obiectivul de investiții Centru Eparhial și Birouri „Mitropolit Silvestru”- Corp C.

Anul trecut, în data de 2 iunie, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat că urmează să înceapă lucrările de construire a unui centru eparhial pe măsura „acestei dulci Bucovine”.

Atunci IPS Calinic a transmis, public, „respectuoase mulțumiri” președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și primarului Sucevei, Ion Lungu, însoțite de recunoștință pentru disponibilitatea cu care susțin lucrarea Bisericii.

„Având alături astfel de oameni suntem convinși că nu peste mult timp vom putea începe construirea unui Centru eparhial pe măsura Bucovinei. Acum suntem chiriași în Mănăstirea Sf. Ioan. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților are nevoie de un centru eparhial pe măsura acestei dulci Bucovine”, declara la acea vreme IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de