Eleve de la colegiile naționale „Ștefan cel Mare” din Suceava și „Nicu Gane” din Fălticeni, pe locurile 1 și 2 la etapa națională a Olimpiadei de limbă rusă modernă


Intră acum și în grupul de

O elevă a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava a câștigat locul I la Olimpiada Națională de limba rusă modernă, iar o elevă a Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni, a obținut locul al doilea.

În perioada 27-30 aprilie 2023, la Pitești, s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei de limbă rusă modernă, la care au participat elevii Iulian Cebotaru și Anastasia Juc de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Alexandrina Grubi de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni și Elena Sorocan de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, îndrumați de profesoara de limba rusă, Valentina Nazarov, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.

 Inspectorul școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Mariana Ciupu,a precizat că în urma participării, eleva Elena Sorocan de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava a obținut premiul I, iar eleva Alexandrina Grubi de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, Premiul II.

Elevii lotului județean au fost însoțiți de profesoara Elena Mihalcea de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Mariana Ciupu a subliniat că Olimpiada de limba rusă modernă face parte din Calendarul competițiilor școlare finanțate de Ministerul Educației în anul școlar curent și s-a organizat în județ la solicitarea elevilor din județul Suceava, proveniți din Republica Moldova, care au studiat limba rusă ca limbă străină în țara lor de origine.

Ea a menționat de asemenea că au existat apeluri la organizarea acestei olimpiade transmise în teritoriu de către inspectorul școlar general responsabil cu limba germană modernă și limba rusă modernă de la Ministerul Educației, care a menționat că în mai multe județe elevii au semnalat că își doresc să participe la olimpiada de limba rusă.

„Olimpiada de limba rusă modernă s-a desfășurat în virtutea multilingvismului și a multiculturalității, limba rusă asociindu-se unui patrimoniu cultural semnificativ de expresie artistică și literară”, a precizat inspectorul școlar Mariana Ciupu.


Intră acum și în grupul de