Gheorghe Flutur anunță că ACET își va produce jumătate din energia electrică pe care o consumă cu panouri fotovoltaice


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că operatorul de apă și canalizare ACET SA va instala la Berchișești un număr de 7400 de panouri fotovoltaice cu care va produce aproximativ jumătate din energia electrică pe care o consumă.

Flutur a spus într-o declarație de presă că ACET a obținut marți un program de 3,6 milioane de euro pentru panouri fotovoltaice la stația de pompare Berchișești.

„ACET consumă energie de circa 1800 de Mw/h, iar la stația de la Berchișești se va produce jumătate din energia electrică ce este consumată”, a spus președintele CJ Suceava.

El a arătat că vor fi instalate 7400 de panouri fotovoltaice de 2X2 mp, care vor fi amplasate în 15 locații pentru cele 75 de pompe ale stației de pompare care acum sunt alimentate prin 15 posturi de transformare.

Flutur a precizat că prin această investiție se vor reduce cheltuielile în perioada următoare cu costul energiei electrice.

Totodată, președintele CJ Suceava a arătat că se derulează într-un ritm bun programul cu finanțare europeană prin POIM pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din județ.

Potrivit președintelui Flutur, județul Suceava are un program de 275 de milioane de euro pentru 14 localități, iar peste 60 la sută din program este licitat ceea, conform acestuia, înseamnă că ritmul este bun.

El a arătat că pe componenta de rețele de apă s-au finalizat licitații la Fălticeni, Rădăuți, Vicovu de Sus, Mitocu Dragomirnei, Sucevița, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Dolhasca și urmează Marginea și Suceava.

Pe componenta de gestionare a apelor uzate sunt adjudecate licitațiile pentru stațiile de epurare de la Marginea și Vicovu de Sus, iar în evaluare sunt stațiile de la Dolhasca, Stret.

La Șcheia, unde se vor efectua lucrări de 25 de milioane de euro și unde se vor realiza lucrări pe câte 25 de kilometri de rețele de apă și tot atât pentru canalizare, în 17 mai se vor evalua ofertele, a mai spus Flutur.

La Câmpulung Moldovenesc la stația de epurare celor de la fabrica de lapte li s-a cerut o stație proprie pentru reziduurile industriale cum este și la Suceava în cazul Ambro.

„Am cerut un program riguros ca să ne ținem de acest proiect de apă și canal care are ca termen de finalizare anul 2025 și am fost asigurat că lucrurile sunt în linie dreaptă”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de