Acțiune a polițiștilor rutieri din Suceava: Trei vehicule de transport persoane imobilizate și aproape 30 de sancțiuni aplicate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Rutier au organizat, vineri după amiaza, o amplă acțiune de verificare a legalității transportului public de persoane și mărfuri pe drumurile publice din județ.

Activitățile desfășurate au vizat în special legalitatea transporturilor rutiere publice de persoane și mărfuri, cu accent pe verificarea documentelor necesare efectuării transportului de către operatorii de transport și conducătorii auto, precum și respectarea traseelor și a graficelor de circulație.

Un total de 54 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri au fost supuse controlului în cadrul acestei acțiuni. Toți conducătorii auto verificați au fost testați cu aparate etilotest/drugtest pentru a depista orice abateri legate de consumul de alcool sau substanțe interzise în timpul conducere.

În urma verificărilor, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.930 lei, conform legislației privind transportul de persoane și mărfuri. De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului. Aceste măsuri au fost luate în cazurile în care autovehiculele prezentau defecțiuni tehnice sau nu respectau legislația rutieră, precum lipsa inspecției tehnice periodice sau a asigurării RCA.

Pe lângă sancțiuni, polițiștii au dispus și măsura de suspendare a dreptului de utilizare pentru 3 vehicule de transport persoane și mărfuri, în baza Legii nr. 38/2003 și conform OUG nr. 37/2007. Aceste măsuri au fost luate în cazurile în care s-au constatat abateri grave privind transportul rutier de persoane și mărfuri, reprezentând o amenințare pentru siguranța cetățenilor.

Polițiștii atrag atenția cetățenilor să evite folosirea variantelor de transport neautorizate, deoarece pun în pericol siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic. Aceste soluții de compromis pot fi foarte periculoase, șoferii respectivi neavând calificările necesare și vehiculele neavând autorizație sau verificări tehnice corespunzătoare pentru a desfășura activități de transport public de persoane.

De asemenea, polițiștii fac un apel la cetățeni să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate, care nu numai că afectează mediul legal de afaceri, dar pun și în pericol siguranța rutieră.


Intră acum și în grupul de