Șeful Laboratorului BK Biologie Moleculară din SJU Suceava, dr. Roxana Filip, a condus o sesiune de comunicări și a prezentat două lucrări științifice în cadrul Congresului Panamerican de Istoria Medicinei la Ciudad de Panamá


Intră acum și în grupul de

Dr. Roxana Filip, medic șef al Laboratorului BK Biologie Moleculară de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și conferențiar universitar la Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, a reprezentat cu succes România la al VII-lea Congres Panamerican de Istoria Medicinei și la a XI-a conferință a Asociației Internaționale de Istorie a Medicinei. Aceste evenimente prestigioase s-au desfășurat în perioada 26 – 28 iulie la Facultatea de Medicină a Universității Panamá din Ciudad de Panamá, anunță Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Potrivit sursei citate, dr. Roxana Filip a avut o prezență notabilă, prezentând două lucrări științifice deosebit de relevante. Lucrările intitulate „Timpul este viață: istoria diagnosticului de laborator al tuberculozei” și „Martorii istoriei medicinei: restructurarea sistemului medical în cursul pandemiei SARS Cov 2” au stârnit interes și au generat discuții în cadrul participanților la congres. Conferențiarul universitar a fost, de asemenea, invitat să conducă o sesiune pe tema bioeticii și educației medicale în data de 28 iulie.

În cadrul manifestărilor, Dr. Roxana Filip a evidențiat faptul că medicina rămâne aceeași, indiferent de regiunea în care este practicată, fiind guvernată de principii etice și morale încă din Antichitate.

De asemenea, România a mai fost reprezentată la eveniment de către prof. univ. dr. Dana Baran, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, și Ruxandra Filip, studentă în anul V la UMFST „George Emil Palade” din Tg. Mureș.

Deschiderea lucrărilor congresului a fost onorată de prezența consulului onorific al României în Panamá, Maria Saldana Rodriguez.

Potrivit SJU Suceava, participarea și prestația remarcabilă a delegației române au confirmat relevanța și importanța cercetărilor și studiilor din domeniul medical efectuate în țară și au contribuit la consolidarea relațiilor internaționale în domeniul istoriei medicinei


Intră acum și în grupul de