DJDP Suceava explică de ce a ridicat drumul la Zaharești peste gardurile caselor: Dacă s-ar fi coborât nivelul drumului, afectam și mai puternic accesul caselor de vizavi care sunt pe deal


Intră acum și în grupul de

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a transmis, vineri, precizări legate de modernizarea drumului județean care traversează localitatea Zaharești și unde locuitorii s-au plâns că nivelul drumului a fost ridicat peste gardurile lor și că noua structură le-a afectat și accesul în curți.

În răspuns, DJDP Suceava spune că a încercat să găsească cea mai bună soluție și precizează că pe Axa strategică Suceava-Iași care se modernizează prin acest proiect sunt inventariate un număr de 1.629 accese la proprietăți, din care doar 31 de accese sunt mai complexe, dar că în toate cazurile au fost discuții cu proprietarii, primarul, constructorul și proiectantul pentru găsirea de soluții adecvate.

Vă prezentăm integral precizările DJDP Suceava:

„Referitor la articolul și imaginile apărute pe site-ul NewsBucovina.ro și la  unele posturi naționale de televiziune, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava (DJDP) face precizările.

Din discuțiile avute cu constructorul, proiectantul, primarul și proprietarii din zona respectivă au rezultat următoarele:

Drumul județean este construit în profil mixt (casa la care faceți referire este spre vale, iar cea de vizavi este pe deal). Proiectantul a trebuit să țină seama de accesul ambelor case.

Drumul județean se înalță de la cota existentă cu 10 cm, care înseamnă grosimea stratului de asfalt, ceea ce s-a văzut în film. Zidul de beton era imperios necesar pentru protecția casei din vale și pentru colectarea apelor către șanț. Coroana zidului după asfaltare rămâne înaltă doar de 15 cm. Facem precizarea că acolo este o curbă complexă și s-a avut în vedere siguranța de trafic. Referitor la accesul la proprietarului în cauză, dacă cineva ar fi avut în vedere sau ar fi întrebat, ar fi văzut că accesul este de pe un drum vicinal aflat la intersecția cu Drumul Județean, iar niciodată accesul din imagini nu a fost folosit dinspre DJ.

Ca o concluzie, dacă s-ar fi coborât nivelul drumului, afectam și mai puternic accesul caselor de vizavi care sunt pe deal.

Ne pare rău că au apărut aceste discuții în spațiul public fără ca noi să fim întrebați și să putem oferi explicații tehnice vizavi de situația respectivă.

În cadrul Obiectivului de investiții Axa rutieră Strategică Suceava – Iași, lotul 1 și lotul 2, cu o lungime totală de 75 km, avem inventariate un număr de 1629 accese la proprietăți, din care doar 31 de accese sunt mai complexe, dar în toate cazurile am avut discuții cu proprietarii, primarul, constructorul și proiectantul pentru găsirea de soluții adecvate.

Ne exprimăm deschiderea totală de a răspunde la orice întrebare, cu privire la orice proiect de pe raza județului Suceava, iar în cazul acestui proiect lucrările sunt în curs și vă asigurăm că avem tot interesul să le facem pentru și în sprijinul populației.

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava  (DJDP Suceava)”


Intră acum și în grupul de