Plecau din Centrul de Plasament pentru a da spargeri


Intră acum și în grupul de

Trei tineri din judeţul Suceava sunt în atenţia poliţiei, după ce au fost identificaţi ca autorii spargerilor din două cabane de pe raza localităţii Vatra Dornei.

Ultimul furt a avut loc marţi noapte când conform cercetărilor derulate de poliţişti persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-o pensiune de unde au sustras mai multe bunuri. Hoţii au intrat în clădire prin spargerea unui geam termopan iar din interior au sustras o plasmă TV, un calorifer electric, un cuptor cu microunde dar şi câteva sticle cu băutură, valoarea prejudiciului ridicându-se la peste 5.000 de lei.

Conform declaraţiilor oferite de insp.princ. Gabriel Panţiru din cadrul IPJ Suceava, „pe timpul efectuării verificărilor, poliţiştii i-au identificat în incinta unui centru de plasament din Gura Humorului, pe O. Manuel de 18 ani din comuna Păltinoasa, B. Alexandru de 18 ani din comuna Valea Moldovei şi M. Ionuţ de 19 ani din oraşul Frasin, care aduseseră mai multe bunuri, respectiv: o combină muzicală, dublu radiocasetofon şi două boxe detaşabile, un TV plasmă şi o sticlă cu vodcă”.

Bunurile proveneau din furtul comis în noaptea precedentă, stabilindu-se în acelaşi timp că cei trei au fost ajutaţi în comiterea faptei de un alt tânăr de 22 de ani din municipiul Vatra Dornei, care i-a dus pe spărgători la locul faptei.

Surse din cadrul Poliţiei Suceava ne-au confirmat că tinerii găsiţi în Centrul de Plasament sunt cu state mai vechi în meseria de hoţ, cercetările fiind extinse şi în alte dosare care apăreau în evidenţe cu autori necunoscuţi şi care aveau acelaşi mod de operare.

Una dintre spargeri a avut loc chiar înainte de Revelionul 2012 când la indicaţiile aceluiaşi dornean de 22 de ani, cei trei tineri au pătruns prin forţarea uşii într-o altă casă de vacanţă, de unde au sustras 3 TV LCD şi o Plasmă TV în valoare de 7.000 lei.

„Plasma TV a fost recuperată de la o persoană din comuna Păltinoasa căreia i-a fost vândută de suspecţi, urmând ca celelalte bunuri sustrase să fie recuperate ulterior. În urma consultării cu procurorul de caz, s-a stabilit că cercetările vor continua cu suspecţii în stare de libertate, urmând să se dispună procedural”, a mai adăugat Gabriel Panţiru.


Intră acum și în grupul de