Amenzi de 6.000 de lei pentru lemn sustras din padurile judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul unei singure zile, poliţiştii suceveni au fost obligaţi să dea amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, după ce au identificat în trafic două persoane care transportau material lemnos pentru care nu au putut prezenta acte de provenienţă.

Prima persoană sancţionată are 22 de ani şi este din oraşul Frasin. Bărbatul trebuie să achite o amendă de 3.000 după ce a fost prins, de poliţiştii Biroului de combatere a delictelor silvice împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, pe raza oraşului Gura Humorului, în timp ce transporta cu o autospecială cantitatea de 14,16 m.c. lemn de răşinoase pentru care a prezentat un aviz de însoţire în care nu era înscrisă provenienţă legală a materialului lemnos.

Conform datelor primite din partea IPJ Suceava, după aplicarea sancţiunii contravenţionale, întreaga cantitate de lemn în valoare de circa 4.200 lei a fost confiscată.

După doar câteva ore, a fost depistat în trafic pe raza comunei Vama, un alt şofer de 39 ani din localitate, în timp ce transporta cantitatea de 10,92 m steri lemn foc fag fără documente legale de provenienţă şi însoţire a transportului.

Şi aici s-a procedat la confiscarea materialului lemnos în valoare de aproximativ 1.000 lei şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale de 3.000 lei.


Intră acum și în grupul de