CJ Suceava alocă 4 milioane de lei pentru Centrul Eparhial și Birouri „Mitropolit Silvestru” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să aloce în ședința de săptămâna viitoare suma de 4 milioane de lei din bugetul propriu al județul Suceava la solicitarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru continuarea lucrărilor de construire cuprinse în Proiectul : Centru Eparhial și Birouri „Mitropolit Silvestru” – Corp C.

În raportul serviciului de specialitate se menționează că valoarea devizului pentru lucrările care sunt cuprinse în cererea de finanțare este de 39.791.486,42 lei și reprezintă restul de executat la obiectivul de investiții Centru Eparhial și Birouri „Mitropolit Silvestru”- Corp C.

„Prin Procedura operațională nr. 72 – Stabilirea și acordarea unor forme de sprijin financiar de la bugetul județului Suceava, în baza Ordonanței Guvernului nr. 82/2001, pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, a fost aprobată metodologia de acordare a sprijinului financiar, documentația necesară aprobării, precum și documentele necesare justificării sumelor acordate. Valoarea devizului pentru lucrările care sunt cuprinse în Cererea de finanțare este de 39.791.486,42 lei și reprezintă restul de executat la obiectivul de investiții: Centru Eparhial și Birouri „Mitropolit Silvestru” – Corp C. Comisia de selecție și evaluare, numită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Suceava nr. 430/19.03.2024, a analizat documentația care însoțește Cererea de finanțare înaintată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și a constatat că este completă, propunând-o spre finanțare”, se precizează în raport.

De menționat este că CJ Suceava a alocat și anul trecut suma de 3,5 milioane de lei pentru același obiectiv de investiții.

În iunie 2022 Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat că urmează să înceapă lucrările de construire a unui centru eparhial pe măsura „acestei dulci Bucovine”.

Atunci IPS Calinic a transmis, public, „respectuoase mulțumiri” președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și primarului Sucevei, Ion Lungu, însoțite de recunoștință pentru disponibilitatea cu care susțin lucrarea Bisericii.

„Având alături astfel de oameni suntem convinși că nu peste mult timp vom putea începe construirea unui Centru eparhial pe măsura Bucovinei. Acum suntem chiriași în Mănăstirea Sf. Ioan. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților are nevoie de un centru eparhial pe măsura acestei dulci Bucovine”, declara la acea vreme IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de