IPS Teofan, IPS Pimen si IPS Teodosie au oficiat Sf.Liturghie prilejuita de hramul Manastirii „Sfantul Ioan cel Nou” de la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un sobor de preoţi şi stareţi ai mănăstirilor din judeţ în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Pimen Suceveanul Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi ÎPS Teodosie Tomitanul, Arhiepiscopul Tomisului au săvârşit, vineri dimineaţă, Sf. Liturghie prilejuită de hramul Mănăstirii “Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, slujbă la care au asistat peste zece mii de credincioşi.

În predica rostită, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a îndemnat pelerinii să se roage la Sf. Ioan cel Nou de la Suceava şi la Ioan Botezătorul şi să le urmeze exemplul. El a spus că Ioan Botezătorul, rugător, postitor şi mărturisitor al lui Dumnezeu, întruchipează chipul monahului desăvârşit, în timp ce Ioan cel Nou de la Suceava, este chipul desăvârşit al celui ce trăieşte în lume.

Înaltul ierarh le-a vorbit credincioşilor despre viaţa în familie, subliniind că creşterea pruncilor „este calea prin care omul poate să depăşească toate valurile şi furtunile ce se aşază în faţa lui”.

La racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, scoasă de joi într-un baldachin în curtea mănăstirii, a fost un flux continuu de pelerini care s-au închinat pentru sănătate şi iertarea păcatelor, iar potrivit estimărilor Jandarmeriei, peste 11.500 de persoane au trecut prin faţa moaştelor.

Potrivit tradiţiei, în noaptea dinaintea acestei sărbători, sute de maramureşeni au dormit sub zidurile mănăstirii.

La slujba religioasă au asistat primarul Sucevei, Ion Lungu şi vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie.


Intră acum și în grupul de