Atentionare de vreme rea in judetul Suceava! Prefectul Sorin Popescu a dispus serviciu de permanenta in toate localitatile sucevene


Intră acum și în grupul de

În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a dispus vineri instituirea serviciului de permanenţă la toate cele 114 unităţi administrativ teritoriale din judeţ, după ce meteorologii au emis atenţionări de vreme rea.

Potrivit unui comunicat venit din partea Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, reprezentantul Guvernului în teritoriu a dispus primarilor să informeze imediat populaţia, instituţiile publice, agenţii economici şi să monitorizeze împreună cu membrii Comitetelor locale pentru Situaţii de Urgenţă fenomenele meteorologice şi să dispună măsuri în funcţie de situaţie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al Judeţului Suceava este pregătit să intervină imediat, la orice solicitare venită din partea autorităţilor locale, după ce au fost primite avertizări cod galben pentru întregul judeţ şi cod portocaliu pentru partea de sud-est a judeţului, se mai arată în comunicat. În funcţie de evoluţia şi amploarea fenomenelor meteorologice prognozate, prefectul va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o atenţionare meteorologică Cod galben pentru intervalul 24 iunie ora 12 – 25 iunie ora 18, conform căreia vremea va deveni instabilă în toate regiunile.

Vor fi averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25l/mp şi izolat 70 l/mp. Vântul se va intensifica şi trecător va avea aspect de vijelie. În cursul zilei de sâmbătă vremea se va răci accentuat în toată ţara.

Autorităţile sucevene sunt în alertă şi monitorizează debitele râurilor Suceava, Moldova şi Siret după avertizarea meteo din regiunea Transcarpatia din Ucraina.

Potrivit avertizării meteo, în perioada 24-25 iunie, în regiunea Transcarpatia din Ucraina vor fi ploi abundente, ruperi de nori, iar nivelul râurilor din regiune va creşte cu între 0,5-1,5 metri.


Intră acum și în grupul de