Un copil de doar 6 ani si-a pierdut viata intr-un incendiu izbucnit in localitatea Putna, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Alarma a răsunat vineri, la prânz, la ISU Suceava, anunţând un puternic incendiu izbucnit în comuna Putna.

Imediat au pornit către pârjol grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, Garda de intervenţie Vicovu de Sus şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Putna, Frătăuţii Noi, Bilca şi Gălăneşti.

Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale fiind chemată la faţa locului şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea pompierilor, focul se manifesta violent în trei gospodării existând pericolul de propagare şi la o pensiune turistică din apropiere.

Flăcările au izbucnit din şura uneia dintre gospodăriile afectate şi s-a propagat cu rapiditate la restul anexelor gospodăreşti din cauza distanţelor foarte mici dintre construcţii. Trei ore s-au luptat pompierii cu incendiul care a transformat în scrum casa de locuit, bucătăria de vară şi şura priemi gospodării, bucătăria de vară, adăpostul de animale, circa 8 mc lemn construcţii, un abric, un circular şi aproximativ o tonă de fân din curtea celei de-a doua şi grajdiul, o clădire anexă, un şopron şi circa 150 de baloţi de paie în ce-a de-a treia gospodărie.

În ciuda eforturilor depuse de pompieri, din nefericire, în incendiu a murit un copil în vârstă de 6 ani iar ambulanţa SMURD a preluat o femeie în vârstă de 54 de ani, care a suferit un atac de panică fiind transportată la spital.

Din primele cercetări, efectuate la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor cu focul.


Intră acum și în grupul de