FOTO//Lucian Harșovschi anunță că începe programul de renovare energetică majoră în zona centrală a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, că a semnat contractul pentru un proiect ambițios de renovare energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din zona centrală a municipiului. Proiectul, care vizează imobilele din cadrul Asociației de Proprietari Nr. 3 – Lot 2, va include și instalarea a trei stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Potrivit viceprimarului vor beneficia de acest proiect 78 de apartamente și peste 150 de locuitori.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 10.890.243,075 lei fără TVA, din care 10.521.040,575 lei sunt alocați pentru renovarea energetică aprofundată, iar 369.202,500 lei pentru stațiile de încărcare.

Renovarea va acoperi o suprafață desfășurată totală de 8.549,00 mp și va include următoarele blocuri: Bloc 4 Hotel (scara A+B+C+D), str. Nicolae Bălcescu nr. 4, Bloc 1A, str. Dimitrie Onciu nr. 10, Bloc 1B, str. Nicolae Bălcescu nr. 6, Bloc 1C, str. Nicolae Bălcescu nr. 8

Proiectul include o serie de lucrări menite să îmbunătățească eficiența energetică a clădirilor, respectiv izolarea termică a pereților exteriori, planșeului de la pod și intradosului planșeului peste subsol cu plăci rigide de vată minerală, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu ferestre și balcoane din PVC cu eficiență ridicată, montarea de glafuri interioare și exterioare, refacerea tencuielilor și finisajelor interioare, modernizarea instalației de încălzire și a celei de apă caldă menajeră (a.c.m.), inclusiv înlocuirea corpurilor de încălzire și montarea de robinete cu cap termostatic, reabilitarea acoperișului, refacerea accesului imobilelor și a trotuarelor perimetrale, instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice pentru generarea energiei electrice.

Contractul pentru aceste lucrări a fost încheiat cu SC TEST PRIMA SRL, având ca subcontractant SC SERVAL SOLUTIONS SRL. Valoarea contractului este de 9.323.739,60 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 12 luni de la emiterea Ordinului de începere a lucrărilor.

Vceprimarul Lucian Harșovschi a subliniat importanța acestui proiect pentru creșterea calității vieții locuitorilor din Suceava.

„Renovarea energetică a clădirilor va conduce la o reducere semnificativă a consumului de energie, contribuind astfel la protejarea mediului și la scăderea costurilor pentru locatari. În plus, instalarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este un pas important spre un viitor mai sustenabil”, a spus Harșovschi.

El a mai declarat că municipalitatea urmează să desemneze câștigătorul licitației pentru al doilea lot pentru Asociația de proprietari Centru, precizând că a fost o licitație și că au rămas în cursă două firme, urmând ca în maximum 20 de zile să fie semnat contractul.

„Tot ceea ce înseamnă careul de blocuri din jurul Casei de Cultură din Piața 22 Decembrie va fi reabilitat cu costuri zero pentru locuitorii din zonă”, a mai declarat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de