Gheorghe Flutur a primit cea mai importantă distincție a Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România


Intră acum și în grupul de

Suveranul Mare Comandor, Prea Puternicul și Ilustrul Frate Stelian Nistor 33 a conferit, joi, la inaugurarea Muzeului de la Siret și a Memorialului Holocaustului Evreilor din Bucovina, două ordine președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur și directorului Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, pentru excepționala contribuție la așezarea istoriei Bucovinei în conștiința lumii.

„În capacitatea mea de Suveran Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România ofer aceste două diplome pentru două personalități pe care eu le-am înregistrat ca fiind părinții fondatori ai acestui muzeu”, a spus Stelian Nistor în cadrul evenimentului de inaugurare a muzeului din Siret.

El a precizat că Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România conferă cea mai mare distincție românească a ordinului, Ordinul „Andrei Mureșan”, domnului Gheorghe Flutur pentru excepționala contribuție la așezarea istoriei Bucovinei în conștiința lumii.

Tot pentru excepționala contribuție la așezarea istoriei Bucovinei în conștiința lumii, directorul Muzeului Bucovinei, a primit ordinul conferit de Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România.

Gheorghe Flutur a arătat că nu a făcut decât datoria.

„Noi nu ne-am făcut aici decât datoria. Nimic în plus. Cred că este obligația noastră ca trecători pe funcție să punem în valoare”, a spus Flutur.

Și directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a mulțumit lui Stelian Nistor, care „știe el ce a făcut ca acest muzeu să poată să fie astăzi deschis”.


Intră acum și în grupul de