Peste o sută de copii și studenți la prima ediție a Cupei Alianței Franceze din Suceava la Înot


Intră acum și în grupul de

Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare”, Facultatea de Educație Fizică și Sport, și Asociația Club Sportiv Academia de Sport Suceava, a organizat prima ediție a Cupei Alianței Franceze din Suceava la Înot (CAFSI) la Complexul de Natație și Kinetoterapie din campusul universității.

Evenimentul a avut loc în contextul celebrării a 100 de ani de la Jocurile Olimpice de la Paris și în anticiparea Olimpiadei de Vară Paris 2024, care va avea loc între 26 iulie și 11 august. În spiritul acestei sărbători sportive mondiale, Alianța Franceză din Suceava a lansat o serie de manifestări menite să promoveze un stil de viață sănătos și valorile sportului. Seria de evenimente a debutat cu expoziția „Les Elles des Jeux”, dedicată prezenței femeilor în sport, și a continuat cu prima ediție a Cupei Alianței Franceze din Suceava la Înot.

Competiția a reunit peste 100 de copii și studenți, care au concurat în diverse probe: 25 m liber cu labe, 25 m spate cu labe, 25 m liber, 25 m spate, 50 m liber, 50 m bras, 50 m spate, 50 m fluture și 200 m liber. Participanții au fost împărțiți pe categorii de vârstă, de la copii născuți între 2010 și 2018, până la studenți ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, atât la masculin, cât și la feminin.

Toți participanții au primit diplome și medalii, iar cei care s-au clasat pe primele trei locuri vor beneficia de o reducere de 20% la cursurile de limba franceză oferite de Alianța Franceză din Suceava.

Activitățile dedicate sportului vor continua cu organizarea competiției sportive în aer liber „Mini-jeux Olympiques Suceava-Paris 2024”, programată pentru 1 iunie, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Alianța Franceză din Suceava își propune să încurajeze mișcarea și practicarea sportului în rândul tinerilor, oferindu-le oportunități de a petrece timpul liber într-un mod sănătos și de a se dezvolta armonios.


Intră acum și în grupul de