Variantele de traseu pentru drumul expres Suceava-Botoșani vor fi analizate de proiectant cu autoritățile sucevene la Consiliul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că luni de la ora 12:00, la CJ Suceava, va avea loc întâlnirea firmei care a câștigat licitația pentru proiectarea drumului expres Suceava-Botoșani, Consitrans, câștigătoarea licitației, cu reprezentanții primăriilor din orașul Salcea și comunele Siminicea și Dumbrăveni, pe unde urmează să treacă această șosea.

Lierul de proiect este Consiliul Județean Suceava, care este asociat cu Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Județean Botoșani și Primăria Municipiului Botoșani.

„Astăzi vor avea loc întâlniri în teren cu primarii acestor localități, în cadrul cărora se vor discuta variante posibile de traseu. Vor fi prezentate opiniei publice minim trei variante. Se are în vedere legătura dintre Suceava și Botoșani cu un drum expres în regim de autostradă, adică o prelungire a Autostrăzii A7, undeva în orașul Salcea, nu departe de pista Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. Traseul urmează să traverseze o parte din orașul Salcea, comuna Siminicea și comuna Dumbrăveni, după care un pod peste Siret, se va ajunge în comuna Vlădeni, din Botoșani, cu un coridor prin pădurea Baisa, până la viitoarea șosea de centură a municipiului Botoșani”, a spus Flutur.

Drumul expres va avea peste 20 km, iar valoarea acestui obiectiv este estimată la 126 milioane de euro, finanțată din Programul Operațional pe Transporturi.

Acesta va avea lățimea de 21 m, cu două benzi pe sens, două noduri rutiere, șase descărcări și patru poduri.

De asemenea, marți, reprezentanții proiectantului vor avea întâlniri cu primăriile din județul Botoșani.

„Acest drum are rolul de a scurta timpii de deplasare între cele două capitale județene, iar în felul acesta zona metropolitană a municipiului Suceava și a municipiului Botoșani vor interfera, transformând acest traseu într-o viitoare zonă economică, care va beneficia de autostradă, aeroport și două orașe mari la îndemâna investitorilor, creând în nord-estul țării un pol de dezvoltare economică. Acesta ar urma să joace un rol important în reindustrializarea acestei părți de țară, în reducerea decalajului față de alte regiuni, dar și în reconstrucția Ucrainei și să joace un rol mai activ în relația cu Republica Moldova, în special cu partea de nord a acesteia”, a explicat Gheorghe Flutur.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de