Flashmob R.E.S.P.E.C.T. la Rădăuți: Elevii de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi”, Școala Gimnazială “Bogdan Vodă” și Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” promovează armonia și combaterea violenței în școli


Intră acum și în grupul de

În cadrul campaniei naționale „STOP violenței din mediul școlar prin artă și mișcare”, elevii din Rădăuți au participat, vineri, la un flashmob impresionant intitulat „Respect – Plus armonie, minus violență”.

Evenimentul, organizat vineri a adus împreună elevi de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi”, Școala Gimnazială “Bogdan Vodă” și Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, pentru a promova un mesaj de pace și armonie.

Flashmob-ul a reprezentat încununarea activităților desfășurate pe tot parcursul săptămânii dedicate acestei campanii și a fost organizat de o echipă de profesori și coordonatori dedicați. Proiectul, inițiat și coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, a fost realizat de:

  • Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi”: prof. dr. Adrian Puiu (director), prof. dr. Luminița Lăzărescu (dir. adjunct), prof. Miriam Leon-Postolache (consilier educativ), prof. Ioana Ducra, prof. Loredana Puiu, prof. Raluca Nanu, prof. Mariana Maloș.
  • Școala Gimnazială “Bogdan Vodă”: prof. Radu Munteanu (director), prof. Ioana Ducra, prof. Alexandru Domnari.
  • Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”: prof. Sorin Coroamă (director), prof. Sorina Apetrei (dir. adjunct), prof. Vera Bîndiul (consilier educativ), prof. Adrian Grosari, prof. Marius Stingheriu, prof. Angel Bîndiu.

În cadrul evenimentului, elevii claselor a 5-a, a 6-a și a 7-a, îmbrăcați în culorile campaniei RESPECT, au format, ținându-se de mâini, literele cuvântului „RESPECT”. Li s-au alăturat elevii claselor 9C, 9E, 9F, 9G și 10C de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” și trei clase de elevi de la celelalte două școli. În total, 14 colective de elevi au participat la flashmob.

Mesajul complex de înțelegere, prietenie și încredere a fost transmis prin melodie, dans și culoare. Un moment coregrafic impresionant a fost realizat de elevii Daria Lucan (10C), Giulia Medrihan, Cosmina Griogoraș și Antoni Negru (10G), care au captivat atenția participanților și au subliniat importanța armoniei și respectului în combaterea violenței în școli.

Campania „STOP violenței din mediul școlar prin artă și mișcare” continuă să inspire și să educe tinerii, promovând valori esențiale pentru o societate mai pașnică și mai unită.


Intră acum și în grupul de