Luna viitoare, Primaria Suceava scoate la licitatie primele doua proiecte pe POS Mediu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană se pregăteşte ca cel târziu până la finele lunii august a acestui an, să scoată la licitaţie două dintre proiectele cuprinse în Programul Operaţional Sectorial POS-Mediu pentru extinderea reţelelor de apă şi a celor de canalizare, în vederea desemnării societăţilor care se vor ocupa de realizarea lor.

Este vorba despre două din cele patru proiecte aprobate de către Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile pentru aglomerarea urbană Suceava – Salcea.

“Primul dintre ele se referă la refacerea subtraversării râului Suceava în zona staţiei de epurare, o zonă cu care am avut foarte multe probleme până acum şi care conform noilor soluţii tehnice oferite permite decolmatarea subtraversării fără oprirea instalaţiei, iar al doilea prevede reabilitarea staţiei de tratare apă de la Mihoveni”, a declarat viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ, Viorel Seredenciuc, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri.

Pe listă rămân în aşteptare celelalte două proiecte referitoare la extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată din Suceava şi oraşul Salcea, de altfel şi cele mai ample.

Conform viceprimarului oraşului, municipalitatea speră că nu vor fi întâmpinate piedici, astfel ca până la finele anului în curs să fie demarcate lucrările la primele două proiecte anunţate, iar din primăvara anului 2012, când vremea va permite, să se treacă efectiv şi la implementarea efectivă a celor referitoare la reabilitarea reţelelor de conducte.

Perioada de aplicare a Programului este 2010-2013, însă obiectivele acestuia prevăd, în tot judeţul, investiţii care se vor derula şi după 2013, pentru dezvoltarea durabilă a infrastructurii de mediu, iar aglomerarea urbană Suceava-Salcea are prevăzută suma de 35 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de