Batran de 77 de ani, inselat in ambulatoriul Spitalului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 77 de ani din comuna Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava, a rămas fără pensie, după ce a fost înşelat de o persoană necunoscută, chiar pe holul ambulatoriului din cadrul principalei unităţi medicale judeţene.

Bătrânul s-a prezentat la Spitalul Judeţean pentru un consult, având braţul drept imobilizat în pansament ghipsat, fiind dus de nas de un alt bărbat care s-a aşezat la rând lângă victimă.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că autorul înşelăciunii, care ar avea în jur de 40 de ani, a intrat iniţial în vorbă cu bătrânul aducând vorba despre pensie şi întrebându-l de cuantumul acesteia. După ce victima i-a răspuns că are o pensie de 300 lei, bărbatul respectiv a profitat de naivitatea ei, întrebând de ce nu a făcut cu „ordonanţa nouă” şi spunându-i că el se ocupă cu aceste probleme şi că îl poate rezolva pentru a primi o pensie mărită şi o sumă de 3.000 lei la început, dar că îl costă, chiar 300 lei.

Întrucât nu avea această sumă, bătrânul i-a înmânat persoanei respective suma de 220 lei, care, după ce a mimat o convorbire telefonică cu o altă persoană pentru „rezolvarea problemei”, l-a îndrumat pe om să aştepte în interiorul spitalului întrucât va veni o persoană să-l caute, în timp ce el a plecat.

După ce a aşteptat o perioadă bună, victima şi-a dat seama că de fapt a fost înşelată şi a cerut ajutorul Poliţiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Biroului investigaţii criminale Suceava în vederea identificării autorului şi a soluţionării procedurale.


Intră acum și în grupul de