Flutur: Jurnalistii din FIJET au identificat „Gradina din Carpati” in Bucovina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Jurnaliştii străini din turism care au efectuat o vizită de documentare în judeţul Suceava au identificat „Grădina din Carpaţi” în Bucovina, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. „Brandul de ţară, Grădina din Carpaţi, au identificat-o în Bucovina”, a subliniat şeful administraţiei judeţene, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Flutur, acest info-tur care a cuprins şi Bucovina a reprezentat cea mai bună metodă de reclamă a zonei. Preşedintele CJ Suceava a spus că jurnaliştii au apreciat atât gastronomia locală, au vizitat monumente din patrimoniul mondial UNESCO, dar au participat şi la partea de turism activ şi s-au plimbat cu mocăniţa sau au coborât cu plutele pe râul Bistriţa.

Flutur a subliniat că toate acţiunile organizate pentru grupul de jurnalişti din turism trebuie instituţionalizate şi că asociaţiile de turism împreună cu autorităţile locale şi cele judeţene pot să ofere pachete de servicii turistice care să includă şi plutărit şi excursie cu mocăniţa şi degustări de produse tradiţionale. „Noi am arătat că se poate face. Trebuie să ne organizăm obligatoriu. Pompieristic, haotic, nu merge”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai declarat că la acest info-tur s-a dovedit că rolul serviciilor de intervenţie nu este anex în special în zonele turistice şi a amintit că unei jurnaliste din Slovenia i s-a acordat primul ajutor, după ce a fost înţepată, în buză, de o viespe, iar angajaţi ai Serviciului Salvamont au asigurat coborârea cu plutele.

Două sute de jurnalişti din turism din mai multe ţări au fost primiţi, marţi, în Moldoviţa, cu plăcinte “poale-n brâu”, gogoşi, afinată şi ţuică, aceştia ajungând în zonă după ce au mers opt kilometri cu mocăniţa, iar pe traseu au putut vedea cum localnici în haine populare lucrau în gospodării. Ei au mai vizitat mănăstirile Moldoviţa, Suceviţa sau Voroneţ, atelierul de ceramică neagră de la Marginea, iar miercuri au coborât cu plutele pe Bistriţa şi au mâncat produse locale în curtea unei case tradiţionale din Ciocăneşti.


Intră acum și în grupul de