„Saptamana mobilitatii europene” a angrenat zeci de elevi suceveni la „Marsul bicicletelor”. Primarul Lungu a promis ca pana la anul, Suceava va avea piste pentru biciclisti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cu role, sau pe biciclete, zeci de tineri proveniţi de la diferite unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din Suceava, s-au reunit joi, în faţa Galleriei Mall, pentru a marca „Săptămâna mobilităţii europene”, mărşăluind demonstrativ până în faţa Primăriei Suceava.

„În perioada 16-22 septembrie, în întreaga Europă se sărbătoreşte << Săptămâna mobilităţii europene >> . Precizez că data 16 septembrie este cunoscută ca fiind << Ziua protejării stratului de ozon >> , iar ziua de 22 septembrie este cunoscută ca << Ziua circulaţiei fără maşini >> , ori ca << Ziua mobilităţii alternative >> .

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, împreună cu eco-şcolile din municipiu, a organizat un marş al bicicletelor, al rollelor, inclusiv al mersului pe jos, pentru a atenţiona opinia publica din municipiul Suceava asupra necesităţii de a circula fie mai mult pe jos, fie cu mijloace de transport alternative, fără motor, fără transmisii de gaze de eşapament, acest lucru fiind favorabil atât sănătăţii concetăţenilor noştri, cât şi protejării mediului înconjurător”, a declarat Iluţă Cocriş, şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava.

Odată ajunşi în faţa Primăriei Suceava, elevii au fost întâmpinaţi de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a lăudat şi a încurajat iniţiativa tinerilor, lansând promisiunea că până la anul viitor, oraşul Suceava va avea delimitate piste speciale destinate circulaţiei în siguranţă a bicicliştilor.

La “Marşul bicicletelor” au participat elevi proveniţi de la următoarele instituţii de învăţământ: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Şcoala cu clasele I-VIII, Nr.9 “Ion Creangă”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic “Petru Muşat”, Liceul cu Program Sportiv Suceava.


Intră acum și în grupul de