Trafic de tigari cu caruta si focuri de arma la granita dintre Romania si Ucraina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Doi tineri, un român şi un ucrainean, s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinşi făcând trafic de ţigări cu ajutorul căruţei din dotare. Pentru reţinerea acestora poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să facă uz şi de armamentul din dotare.

Totul s-a petrecut sâmbătă după-amiază când o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicov a observat două persoane şi un atelaj hipo cu doi cai în apropierea frontierei de stat. Potrivit declaraţiilor oferite de ofiţerul relaţii publice din cadrul IJPF Suceava, comisar Dănuţ Strugaru, „imediat s-a declanşat o acţiune specifică, în vederea reţinerii persoanelor suspecte. Conform legii poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus somaţiei, a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, reuşindu-se reţinerea persoanelor”.

Cei doi sunt, un băiat de doar 16 ani, din localitatea Vicovu de Sus, judeţul Suceava, şi un tânăr de 20 ani, din Ucraina. Aceştia transportau cu ajutorul unui faeton aproape 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă provenind din Republica Moldova.

„Persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunlor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi” ne-a mai declarat Dănuţ Strugaru.

Ţigările în valoare de aproximativ 30.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar atelajul hipo, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicov.

În prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun fiind totodată informate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului şi documentarea întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de