Falticeni nu are spital dar are o statie de ambulanta modernizata. Flutur si Tofan au aplaudat reabilitarea realizata cu fonduri de la bugetul CJ


Intră acum și în grupul de

Substaţia de ambulanţă din localitatea Fălticeni, reabilitată cu fonduri de aproximativ 300.000 de lei (bani alocaţi de Consiliul Judeţean Suceava), a fost inaugurată sâmbătă în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale.
Ambulanţa din Fălticeni are misiunea dificilă de a deservi o populaţie de aproape 200.000 de locuitori.

Reabilitarea clădirii actuale a substaţiei de Ambulanţă s-a realizat cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Suceava, de 300 000 de lei, şi a vizat lucrări la infrastructură, faţadă exterioară, acoperiş, recompartimentarea spaţiului şi înlocuirea instalaţiei electrice, termice şi sanitare, schimbarea tâmplăriei, a pardoselii şi a tavanelor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, că reabilitarea substaţiei de la Fălticeni face parte din procesul de modernizare a infrastructurii sistemului medical din judeţul Suceava iniţiat de Consiliului Judeţean Suceava şi a constituit o prioritate întrucât substaţia asigură asistenţă medicală de urgenţă 24 de ore şi deserveşte o populaţie de aproximatvi 200.000 de locuitori.

Gheorghe Flutur a mai ţiinut să precizeze că în judeţul Suceava se derulează un program de dotare a sistemului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească ce prevede achiziţia a 20 de autospeciale sanitare şi a unor maşini de descarcerare, zece dintre acestea fiind deja livrate.

Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a arătat la rândul său că reabilitarea substaţiei de ambulanţă reprezintă “un pas înainte” dând asigurări că, pe lângă sprijinul acordat de Consiliul Judeţean Suceava, şi Consiliul Local Fălticeni va acorda ajutor pentru continuarea altor investiţii necesare acestei substaţii.

Şeful substaţiei de ambulanţă Fălticeni, medicul Cristian Radu, a declarat că prin lucrările de reabilitare a clădirii s-au creat condiţii optime de lucru pentru personalul medical ce deserveşte staţia. El a spus că la substaţia Fălticeni sunt 45-50 de solicitări zilnic, din care 30-35 sunt urgenţe majore.

Clădirea substaţiei de ambulanţă Fălticeni are o vechime de aproape o sută de ani, până în anii 1962, fiind destinată staţiei de motoare electrice a vechii centrale electrice a oraşului.

Substaţia din Fălticeni dispune de 44 de angajaţi, din care un medic, 19 asistenţi medicali, 19 ambulanţieri, patru dispeceri şi o femeie de serviciu.


Intră acum și în grupul de