O amenda de 5.000 de lei si doua dosare penale pentru cateva sute de pachete de tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Trei persoane din judeţul Suceava s-au ales pe parcursul zilei de marţi cu sancţiuni mult mai mari pentru trafic cu ţigări de contrabandă, decât câştigul pe care l-ar fi realizat prin comercializarea produselor din tutun.

Unul dintre „micii traficanţi”, în vârstă de 50 de ani, a fost prins în Vama Siret de poliţiştii de frontieră, după ce a încercat să introducă în ţară, în masca de protecţie a rezervorului maşinii cu care se deplasa, 270 de pachete de ţigarete, de diferite mărci, cu timbru ucrainean. Potrivit IJPF Suceava, ţigările au fost confiscate de organele de control, iar omul s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

Celelalte două persoane au fost identificate în traficul rutier de către poliţiştii aflaţi în exerciţiul atribuţiilor de serviciu pe arterele de circulaţie din judeţ. Prima dintre ele este un bărbat de 59 de ani din comuna Cârlibaba, în maşina căruia a fost găsită o sacosă din material plastic în care se aflau 250 de pachete de ţigări, în valoare de 2.200 lei fără a poseda documente legale de provenienţă sau transport.

Conform informaţiilor oferite de IPJ Suceava, omul a declarat că a cumpărat ţigaretele de la un bărbat necunoscut cu care s-a întâlnit în oraşul Vicovu de Sus cu intenţia de a le transporta la domiciliu pentru revânzare. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ultimul traficant a fost prins de lucrătorii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama, aflați în serviciul de patrulare, pe raza comunei Vama. Autoutilitara oprită pentru control transporta piei de animale achiziționate din zona Vicovu de Sus pentru care au fost şi prezentate documente în acest sens. Din păcate însă, cu ocazia verificării autoutilitarei, sub piei, într-o geantă de rafie au fost găsite 500 pachete cu țigări, cu timbru Republica Ucraina. Şi în acest caz autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul Poliției Municipiului C-lung Moldovenesc, țigările au fost confiscate şi a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.


Intră acum și în grupul de