UNPR Suceava a fost Mos Nicolae pentru copiii de la Asezamantul „Sf. Ierarh Leontie” din Radauti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Membrii organizaţiei judeţene a UNPR Suceava, conduşi de preşedintele acesteia, Cătălina Vartic, au decis ca măcar pentru o zi, să lase deoparte problemele politice şi cele profesionale şi să se transforme în Moş Nicolae.

Astfel, marţi seară, s-a strigat adunarea la Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi, unde zeci de suflete mai mari şi mai mici îl aşteptau cuminţi pe Moşul pentru a primi, la fel ca ceilalţi copii de seama lor, cadourile binemeritate.

Bucuria micuţilor în momentul în care dulciurile şi darurile au ajuns la ei este greu de exprimat în cuvinte. În semn de mulţumire, aceştia le-au oferit musafirilor spectacole de colinde, cântece şi poezii, dar nimic nu s-a comparat cu frumuseţea zâmbetelor care reapăruseră brusc pe chipurile lor.

Potrivit declaraţiilor oferite de liderul UNPR Suceava, Cătălina Vartic, acţiunea s-a dorit a nu fi o simplă împărţire de cadouri, ci o petrecere organizată pentru cele câteva zeci de suflete de la aşezământul rădăuţean, iar surpriza a fost totală în momentul în care printre copii a fost invitat să-şi facă apariţia Arlechino şi cele două ajutoare de nădejde ale sale. Ciocolata, bomboanele şi sucurile au contribuit din plin la deliciul culinar al petrecerii, dar baloanele şi sesiunea de face-painting au reprezentat piesa de rezistenţă a serii, în câteva minute, zeci de baloane cu confetti fiind sparte spre bucuria celor prezenţi.

„Este o bucurie enormă să-i vezi atât de bucuroşi pe aceşti copii, e o surpriză care ne-a lăsat fără cuvinte”, a declarat preot iconom stavrofor Adrian Rădăşan, referent spiritual, care a ţinut să sublinieze că „aşezământul are în grijă nu copii, ci suflete minunate şi nevinovate care au nevoie în primul rând de dragostea şi afecţiunea fiecăruia dintre noi”.

Întrebată despre cuantumul efortului financiar al acţiunii, preşedinta UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a refuzat să facă orice comentariu afirmând doar că „nici un efort nu este suficient pentru a aduce bucurie în sufletul unor copii nevinovaţi, fiecare dintre noi am contribuit cu cât am putut şi sperăm ca şi alte persoane să facă gesturi asemănătoare indiferent dacă este vorba despre copii sau persoane în vârstă care au atâta nevoie de noi”, iar marţi seară, copiii din Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi s-au simţit iubiţi şi cel mai mult poate, doriţi.


Intră acum și în grupul de