Intră acum și în grupul de
Vicepreședinții Consiliului Județean Suceava, Nicolae Robu și Stelian Simerea, au participat sâmbătă, la Cajvana, la cea de-a XIII-a ediție a Simpozionului Internațional „Armonie prin joc și cânt, port și cuvânt”, organizat de Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” în colaborare cu mai multe instituții, printre care Consiliul Județean Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Primăria Orașului Cajvana.







Desfășurat în Casa de Cultură din Cajvana, evenimentul a reunit profesori, elevi, părinți și reprezentanți ai administrației locale și județene, sub tema „Familia mileniului III – Tradiții, provocări și perspective”. Scopul simpozionului a fost promovarea valorilor familiei ca fundament al educației și coeziunii sociale.
Vicepreședintele Stelian Simerea a declarat: „E o mare bucurie să fiu aici, la un eveniment care celebrează jocul, cântecul, portul și cuvântul. Atâta vreme cât familia, școala și comunitatea merg mână-n mână, copiii noștri vor crește frumos.”
Pentru Nicolae Robu, prezent în calitate de vicepreședinte al CJ Suceava, ediția din acest an a avut o încărcătură emoțională specială: „Pentru prima dată, nu am mai participat în calitate de director al liceului, ci ca vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. A fost, totodată, prima ediție în care mi-am văzut copiii pe scenă fără ca mama și bunica lor să fie alături de noi în sală. Dar sunt convins că i-au privit cu mândrie, de acolo, de Sus”.
Vicepreședintele Robu a vorbit și despre tema din acest an a simpozionului „Familia mileniului III. Tradiții, provocări și perspective”:
“Trăim într-o lume în continuă schimbare. Tehnologia avansează cu o viteză uluitoare, rețelele sociale au luat locul curților pline de copii, iar ecranele telefoanelor par să înlocuiască dialogul. Atât între soți, cât și între părinți și copii. Dar, tocmai în acest context, e mai important ca oricând să nu uităm ce contează cu adevărat: familia, rădăcinile, respectul, comunitatea. Să rămânem împreună. Să ne vorbim, să ne privim, să ne ascultăm. În armonie”.
Simpozionul, moderat de prof. univ. dr. Florin Pintescu, decanul Facultății de Istorie și Geografie a USV, a inclus prezentări tematice și momente artistice susținute de elevi din Cajvana, Republica Moldova și Ucraina. O secțiune dedicată elevilor, „Familia în culori și cuvinte”, a permis acestora să prezinte lucrări plastice, creații literare, machete și colaje.
Directorul liceului, Iulian Ciotu, a subliniat: „Tema de anul acesta e despre rădăcini și viitor, despre păstrarea valorilor și adaptarea la prezent. Mulțumesc tuturor pentru implicare, datorită lor acest eveniment crește frumos de la an la an.”
Intră acum și în grupul de